Socialchefen i Krokom: ”Inget beslut sker över en natt”

Uppdaterad
Publicerad

Janne Norberg menar att han blivit utkastad från korttidsboendet i Krokom och har nu ingenstans att ta vägen. Anna Berkestedt, socialchef i Krokoms kommun vill inte uttala sig om enskilda fall men säger att inga beslut sker över en natt.

– Inga beslut sker över en natt, utan allt föregås av en längre planering, säger Anna Berkestedt Jonsson.

Hon är socialchef i Krokoms kommun.  Anna Berkestedt Jonsson kan berätta vad som gäller i generella termer. Och enligt henne tas inga beslut utan planering.

När till exempel en person har ett tidsbegränsat boende, som exempelvis på ett korttidsboende, så genomförs planeringsmöten. Där deltar biståndshandläggare och dit bjuds även anhöriga in, berättar hon.

Hemlösa kan söka hjälp

Janne Norberg och hans anhöriga menar att det inte har funnits någon planering kring hans boende men eftersom socialchefen inte vill uttala sig om enskilda ärenden vill hon inte kommentera det påståendet.

Om man blir hemlös i Krokoms kommun, hur ska man göra då?

– Då vänder man sig till individ- och familjeomsorgen i Krokom för att söka om stöd, säger hon.

Finns det någon möjlighet för Janne Norberg att få hjälp med bostad?

– Om han vänder sig till individ- och familjeomsorgen så utreds han och sedan kommer han få det stöd han har rätt till enligt socialtjänstlagen, säger Anna Berkestedt Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.