Till vänster. Tält för matservering på Stortorget i Östersund med folksamling framför. Till höger. Glad man i orange tröja som gör tummen upp för sin mat som syns i förgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Omar Kaba är kock från Senegal i Västafrika. Han konkurrerade med bl.a amerikanska, franska, rumänska och vietnamesiska kockar, om vilken lunchmat besökarna skulle välja idag. Se mer i klippet från den internationella matmarknaden i Östersund. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Internationell matmarknad intog Stortorget i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Internationella matmarknaden har varit i Östersund tidigare men är nu större än någonsin. Mat från ett 20-tal länder bjuder på smakupplevelser från hela världen, från spansk paella till vietnamesiska specialiteter.

År 2019 besöktes Östersund av en italiensk matmarknad men i år finns chansen till att testa all möjlig sorts mat på Stortorget.

– De här dagarna har nyfikna och hungriga jämtar chansen att upptäcka nya smakinfluenser, säger Peter Martinek, projektledare på Destination Östersund.

Den internationella matmarknaden är ute på turné i Sverige och Östersund är en av totalt 26 städer som får besök.

Se bilder från matmarknaden och hör vad några av besökarna tyckte om maten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.