• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Vid olyckan frontalkrockade den dömde med en mötande bil. Den dömdes medpassagerare fick livshotande skador. Foto: Ur polisens förundersökning

Jämte frontalkrockade påverkad av cannabis och alkohol – döms till fängelse

Publicerad

En man i 35-årsåldern döms till nio månaders fängelse efter en frontalkrock i Hoverberg i maj 2023. Mannen var påverkad av både alkohol och narkotika vid tillfället.
Vid olyckan skadades flera personer, varav en livshotande.

Det var en kväll i maj förra året som den nu dömde mannen färdades i en bil tillsammans med en kompis på länsväg 321 från Svenstavik norrut. Vittnen har berättat att bilen körde snabbt strax innan den frontalkolliderade med en mötande bil.

I den mötande bilen färdades ett par, båda de ådrog sig skador i rygg och höft. Medpassageraren till den dömde fick livshotande frakturer i lårbenet och bäckenet och stora inre blödningar.

Mannen döms för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och grovt vållande till kroppsskada.

Han är tidigare dömd för liknande brott flera gånger.

Han ska också betala skadestånd till de andra inblandade. Medpassageraren får 70 000 kronor i skadestånd för kränkning, kvinnan i den mötande bilen får 40 000 kronor för kränkning och mannen i den bilen 55 723 kronor för kränkning och sveda och värk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.