Fritidsgården i Svenstavik invigs.En person står utanför en byggnad med armarna uppsträckta i ett segervrål. Runt omkring finns en grupp människor som applåderar och firar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu är både fritidsgården i Myrviken och Svenstavik i invigda. ”Vi har velat ha en fritidsgård länge”, säger Shamso Ibrahim som var den som klippte bandet. Foto: Maria Harning/SVT

Jubel när fritidsgården i Svenstavik invigdes

Uppdaterad
Publicerad

Massor med ungdomar ville vara med när den första kommunala fritidsgården på länge invigdes i Svenstavik.

Ingen minns riktigt när det senast fanns kommunalt drivna fritidsgårdar i Bergs kommun. Nu finns det två, en i Myrviken och en i Svenstavik.

När den i Svenstavik invigdes på tisdagskvällen blev det genast trångt runt pingisbordet och fikat.

– Vi har frågat efter en fritidsgård länge, säger Shamso Ibrahim som också varit med och utformat fritidsgården i Svenstavik.

Fritidsgården i Myrviken invigdes på måndagskvällen och båda ställena kommer att vara öppna för unga från 12 år till och med gymnasiet.

I klippet nedan berättar kommunalrådet Therese Kärngard varför kommunen vill satsa på fritidsgårdar.

Bildens vänstra del visar en affisch med texten ”Här öppnar: Svensstaviks fritidsgård! Hit flyttar: Friluftslandet Hösten 2024”, omgiven av höstlöv. Den högra delen visar en person som pratar i en intervju med en neutral bakgrund och några föremål synliga bakom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bergs kommun vill ge barn och ungdomar en meningsfull fritid, säger Theres Kärngard (S), kommunalråd i kommunen. Foto: Maria Harning/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.