Fabienne Theiler och Jenny Sandström från föreningen Storsjöns kallbadhus tittar på ritningar av det planerade kallbadhuset mellan Östersund och Frösön.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Spaden ska i marken innan dess” – hör Jenny Sandström och Fabienne Theiler från föreningen Storsjöns kallbadhus. Foto: Visualisering av Storsjöns kallbadhus, Lukas Johansson/SVT

Klartecken för kallbadhuset i Östersund – får hyra den lilla ön

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort hinder har undanröjts för föreningen bakom kallbadhuset i Östersund. I dag fick de grönt ljust från politiken att arrendera den konstgjorda ö där bygget är tänkt att stå.

Turerna kring ett kallbadhus på den lilla holmen mellan Östersund och Frösön har varit många. I januari fick föreningen bakom projektet bygglov för att upprätta sitt kallbadhus, men det har återstått att lösa ett arrendeavtal för marken.

Politiker körde över tjänstemännen

På tisdagen kom så beskedet att även detta hinder är löst, då politikerna i kommunstyrelsen valt att bevilja föreningens ansökan om ett arrendeavtal. I och med detta så gick politikerna emot det liggande förslaget från tjänstemännen. Kommunens tjänstemän förordade nämligen att avslå föreningens förfrågan och menade att ett arrendeavtal skulle strida mot den gällande detaljplanen för platsen.

Oenighet kring beslutet

Kommunstyrelsen var inte enig i sitt beslut. Majoriteten med S och C fick stöd av MP och kunde därmed vinna omröstningen med nio röster mot sex. Övriga partier valde att reservera sig mot beslutet.

Pär Fredriksson står utanför kommunhuset i Östersund och intervjuas av SVT.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Pär Fredriksson (M), oppositionsråd, varför hans parti röstade nej. Foto: Lukas Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.