Johan Ahlgren tycker det finns flera problem med hela den politiska processen kring Rödkullen.
– Det mest alarmerande är ju att politiken är inne i tjänsteorganisationen och petar, säger han.
Men spelar det egentligen någon roll för medborgarna?
– Beslutet hade nog blivit detsamma ändå eftersom det finns en politisk majoritet att exploatera i Rödkullen. Men förtroendet för politiken är raserat i den här byn och det är inte är bra för demokratin, säger han.
Hans arbetsplats fick mejl av Rödkullen
Johan Ahlgren är själv aktiv motståndare mot Rödkulleprojektet och har varit så i flera år. Det är också något som har uppmärksammats av Rödkullen Panorama.
2022 fick hans dåvarande arbetsplats Länsstyrelsen ett mejl där företaget ville berätta att de hade en Rödkulle-motståndare anställd.
”Syftet var att göra Länsstyrelsen uppmärksam på att en av deras anställda leder opinionsbildningen mot projektet i Rödkullen”, skriver Karin Gydemo Granlöf i ett svar till SVT.
Det var hon som skrev mejlet på uppdrag av Rödkullen Panorama som hennes företag har som kund. Enligt henne fanns en oro hos Rödkullen hur eventuella intressekonflikter hanterades internt då Länsstyrelsen även är ett beslutsfattande organ.
Valde tillslut att säga upp sig
För Johan Ahlgren ledde det till en olustig känsla.
– Jag blev väldigt orolig, säger han.
Till slut valde han att säga upp sig. Senare blev han politiskt aktiv där han fortsätter att driva opinion mot Rödkullen.
Påverkar det som hände dig din kritik nu när det gäller den politiska processen kring Rödkullen?
– Nej, det tycker jag inte. Jag är väldigt mån om demokratin, att den ska fungera.