Fotbollshallen i Krokom syns vida omkring. Här utsikt ifrån Aspås.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under helgen har det nya fotbollstältet ”Allhallen i Krokom”, nära Hissmofors, fyllt med luft. Och nu tornar den 105 meter långa och 28 meter höga bubblan högt över grantopparna i bygden. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Krokoms nya landmärke syns nu vida omkring

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollstältet syns från långt håll och som en av de ideella krafterna sa under söndagen: ”Tältet ser ut som Globen för oss Aspåsbor”.

Under helgen har det nya fotbollstältet ”Allhallen i Krokom” nära Hissmofors fyllt med luft. Och nu tornar den 105 meter långa och 28 meter höga bubblan högt över grantopparna i bygden.

Ideella krafter

Hallen har kommit till tack vare ett samarbete mellan sex fotbollsklubbar i Krokoms kommun och ett stort antal ideella arbetstimmar.

Inne i det gigantiska tältet arbetade många frivilliga under söndagen med att sy ihop innertältet som ska hissas upp om någon vecka.

Som en ballong

Det är ett högre lufttryck som håller tältet uppe. Speciella luftslussar används därför för att ta sig in och ut ur hallen.

Se i klippet vad som kan hända om man går ut genom någon av de andra dörrarna.

”Allhallen i Krokom” har placerats alldeles bakom läktaren till Krokoms IP. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.