Foto: Pontus Lundahl/TT (stillbild), Bengt Eriksson/SVT (rörligt).

Kronprinsessan besökte Vemdalen

Uppdaterad
Publicerad

Kronprinsessan är på vandringsfärd genom Sverige. PÅ fredagsförmiddagen kom hon till Vemdalen där hon hälsades välkommen av eleverna vid Vemdalens skola.

Kronprinsessan Victroria reser runt i Sverige och ska besöka samtliga av landets landskap. Nu hade turen kommit till Härjedalen och därför bjöd Länsstyrelsen in kronprinsessan att besöka Vemdalen.

Först stod skolan i byn på schemat där eleverna berättade om deras rörelsesmarta skola. Därefet besöktes hembygdsgården för lunch. Sedan under eftermiddagen väntade en skidtur från Vemdalsskalet och hela vägen upp till Jaktstugan, där det bjöds på våfflor.

Anledningen till att hon besöker de olika landskapen är att hon på sin 40-årsdag fick i present av de svenska länsstyrelserna möjligheten att komma och uppleva de olika delarna av Sverige under olika årstider.

Den 17 maj sker kronprinsessans vandring i Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.