Den äldre kvinnan från Östersund skulle få tillbaka pengar som en bedragare lurat henne på, trodde hon. Istället utsattes hon för ännu ett bedrägeri och totalt förlorade hon över 200 000 kronor. Foto: Caisa Rasmussen / TT

Kvinna i Östersund lurades av bedragare två gånger – blev av med över 200 000 kronor

Publicerad

En kvinna i Östersund har anmält att hon blivit av med 210 000 kronor efter att ha utsatts för två fall av bedrägerier.

Vid det senaste tillfället uppgav bedragaren att kvinnan skulle få hjälp att få tillbaka pengar hon blivit av med – men lurade istället av henne ytterligar ett belopp.

Kvinnan som är i 75-årsåldern kontaktades först av bedragare. Det slutade med att hon använde en tjänst för penningöverföring och skickade totalt 180 000 kronor.

I efterhand förstod kvinnan att hon utsatts för ett bedrägeri.

En tid senare hörde en person av sig, som utgav sig för att arbeta vid en välgörenhetsorganisation. Kontakten pågick i flera månader och kvinnan fick veta att bedragaren var gripen och att hon kunde få tillbaka pengarna hon blivit av med.

Men det skulle kosta att föra tillbaka pengarna.

Kan vara samma bedragare

Det fanns även andra omständigheter som gjorde att det behövdes pengar för att återföra den förlorade summan: personen från välgörenhetsorganisationen hade hamnat på sjukhus.

Kvinnan förde därför över 30 000 kronor nu i maj.

Men några pengar har hon inte fått tillbaka.

Det finns misstankar om att det kan vara samma bedragare som lurat kvinnan två gånger.

Polisen utreder nu bedrägerierna och har bland annat lyckats spåra ett swishnummer.

Sten Sundin, polis står i blå polisskjorta och slips i ett soligt Östersund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Över 100 miljoner kronor det var bedragarnas vinster i Jämtland/Härjedalen på tre år. Hör Sten Sundin, poliskommisarie varför han var förvånad över resultatet. Foto: Lukas Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.