Ett större räddningspådrag pågår i Duved då larm om en lavin kom in under lördagen. Foto: SVT/Eva Danielsson

Insatsen avslutad efter lavinen i Duved utanför Åre

Uppdaterad
Publicerad

En lavin gick under lördagseftermiddagen i anslutning till Duveds skidsystem. En stor räddningsinsats pågick under kvällen men ingen människa påträffades i lavinområdet.

– Det är inget som påverkar skidsystemet i Duved utan det har skett i miljön runtomkring, sa RLC-befälet Johan Lindgren till SVT Nyheter.

Polisen nåddes av larmet klockan 16.20. Lavinen inträffade strax väster om Tyskhuvudet i Duved utanför Åre.

– Lavinen är inget som någon har bevittnat utan det är en lavin som har gått och upptäckts av en person som sedan meddelat Skistar. Utifrån de uppgifter som framkommit kan vi inte utesluta att det är någon som dragits med i lavinen och därför inleds en sökinsats, sa Johan Lindgren till SVT Nyheter tidigare under kvällen.

Fjällräddare, ambulans, räddningstjänst och polis deltog i sökinsatsen som omfattade ett 30-tal personer och två hundar, enligt SVT:s reporter på plats.

Vid halvniotiden på kvällen uppgav polisen att de avslutat insatsen.

– Bedömningen är att det inte finns någon människa i lavinområdet, säger Johan Lindgren.

Naturvårdsverket har varnat för betydande lavinfara i stora delar av den svenska fjällvärlden i helgen, rapporterar TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.