Se när löparna kämpar sig genom lera och vatten i Tjurruset på Frösön Foto: Björn Schäfer, SVT

Lerigt och blött när första Tjurruset genomfördes i Östersund

En blöt och lerig dag blev det för de cirka 600 som deltog i Tjurrusets och Kalvrusets premiärlopp på Frösön, Östersund. Se några av deltagarna som kämpade sig igenom banan i videon.

Loppet gick vid Frösö Park. En av deltagarna var skidåkaren Robin Bryntesson, Rossön, som vann 5 km-loppet för herrar. Han kostade på sig en kullerbytta framför SVT:s kamera. Damernas 5 km-lopp vann Emma Ekman, Östersund.

Den andra banan var 10 km lång. Herrklassen vanns av Viktor Brännmark, damklassen av Sandra Lind, Östersund.

Terrängloppet var tufft, blött och lerigt. I ett mulet väder och elva grader kämpade deltagarna sig igenom banorna. Underlaget bjöd på många variationer, däribland många blöta passager och steniga stigar.

För de yngre deltagarna över nio år fanns Kalvruset, en tre kilometer lång bana. De allra yngsta sprang 500 meter. Cirka 100 barn var anmälda till tävlingen.