Man greps misstänkt för mordförsök på kvinna i Bräcke

Uppdaterad
Publicerad

En man greps i Bräcke på måndag vid 17-tiden misstänkt för mordförsök. Under natten ändrades brottsrubriceringen och mannen är anhållen för grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Polisen uppger att mannen ska ha misshandlat en kvinna. Det har skett inomhus, och de båda har en relation med varandra.

– Jag vill inte säga något mer om vad de har för relation till varandra, vi ska hålla förhör med målsäganden och den misstänkte, säger åklagare David Kahl.

Polis larmades och påträffade vid 17-tiden på måndagen mannen på platsen där han greps, misstänkt för mordförsök och olaga frihetsberövande. Under natten mot tisdag anhölls mannen misstänkt för grov misshandel och olaga frihetsberövande.

– Det kommer att göras en teknisk undersökning och brottsplatsundersökning samt ytterligare förhör, säger åklagare David Kahl.

Kvinnan fördes till sjukvård med ambulans.

Vid lunchtid tisdag har åklagare David Kahl inga uppgifter om kvinnans tillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.