Saman Ghoddos övergång från ÖFK gick inte rätt till, enligt Fifa.

ÖFK får värva spelare igen

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds Fotbollsklubb har fått tillåtelse att värva spelare, trots att Fifa.s beslut inte ännu har prövats av Idrottens skiljjedomstol, CAS. Klubben fick beskedet från CAS i dag.

Fifa beslutade tidigare i år att ÖFK inte skulle få registrera nya spelare under de två kommande transferfönstrena. Detta eftersom Fifa menar att ÖFK agerat fel i samband med att Saman Ghoddos förra året lämnade ÖFK. Det beslutet är överklagat till CAS.

Nu har alltså CAS beslutat att ÖFK får registrera nya spelare i väntan på att ÖFK:s överklagan kring Ghoddos-affären ska behandlas av CAS.

– Det betyder att fram tills dess har vi rätt att värva spelare, säger ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström till SVT Jämtland.

Tre spelare med utgående kontrakt

Klubben kan behöva värva i januarifönstret. ÖFK har i dag tre spelare med utgående kontrakt; målvakten Aly Keita, lagkaptenen Tom Petterson och Jamie Hopcutt. Om dessa spelare kommer att lämna klubben är inte klart.

– Nu ska vi spela färdigt säsongen, säger Niclas Lidström. Efter det får vi ta upp det till diskussion.

När det kan komma ett beslut från CAS är oklart.

– Det kan dröja upp till ett år, säger Niclas Lidström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.