Aly Keita får betala dagsböter för drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Han utreds fortsatt för grovt penningtvättsbrott. Foto: Sunday Alamba

ÖFK-målvakten Aly Keita körde kokainpåverkad

Uppdaterad
Publicerad

Den förre ÖFK-målvakten Aly Keita hade kokain i blodet när han stoppades av polisen i mitten av juni. Nu har åklagaren beslutat om ett strafföreläggande mot Keita, något som Östersundsposten var först med att berätta.

Keita körde bil då han blev stoppad av polisen i en rutinkontroll. I samband med det erkände den forne fotbollsmålvakten att han tagit kokain och druckit alkohol.

Nu har åklagaren David Kahl beslutat att Aly Keita får betala 50 dagsböter för ringa narkotikabrott och drograttfylleri.

Utredning om penningtvätt pågår

Men han misstänks också för grovt penningtvättsbrott. I samband med polisingripandet gjordes en husrannsakan hos Keita. Där hittades omkring 600 000 kronor i kontanter. Han har hävdat att pengarna är betalning för landslagsuppdrag i Guinea.

Den utredningen är inte klar.

Aly Keita har ännu inte godkänt strafföreläggandet. Gör han inte det så kommer ärendet att gå till domstol.

SVT försöker nå Aly Keita för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.