ÖIK:s tränare Kjell-Åke Andersson är glad över serieledningen, men tycker det finns saker att jobba med. Foto: SVT

ÖIK toppar Hockeyettan: ”Vi har saker att jobba med”

Publicerad

Med nio vinster på 12 matcher toppar Östersunds IK Hockeyettan-norra, en poäng före Piteå och Boden som båda har en match mer spelad.

Trots serieledningen tycker tränare Kjell-Åke Andersson att det finns saker att jobba på.

– Kul att vi leder serien, men vi har saker att jobba på. Det är bra prestation över tid som ska ge oss framgång senare på säsongen, och vi har varit lite för svajiga tycker jag, men vi jobbar på det. Det säger Kjell-Åke Andersson.

Redan i morgon lördag har man chans att visa upp ett stabilare spel. Då tar man emot Kirina IF, ett lag man förlorade stort mot så sent som förra helgen uppe i Kiruna.

Vill ta steget upp i Hockeyallsvenskan

Vid jul går dom bästa lagen från Hockeyettans fyra divisioner vidare till Allettan norra och Allettan södra. Då startar den komplicerade jakten på en plats i Hockeyallsvenskan på riktigt. ÖIK har nosat på möjligheten att gå upp några gånger tidigare, men frågan är om årets upplaga kan lyckas gå hela vägen.

– Det är ett nålsöga att gå upp, men vi är ett av dom bästa lagen i Hockeyettan utan tvekan. Jag skulle älska att få testa det här laget mot allsvenskt motstånd framme i mars, säger KJell-Åke.

Hör tränaren Kjell-Åke och lagkapten Anton Grenholm om serieledningen och tankarna inför resten av säsongen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.