Personbilen kördes på av en bakomvarande lätt lastbil upprepade gånger, för att sedan prejas av vägen och ner i snödrivan. Nu döms lastbilsföraren till fängelse. Foto: Mats Andersson/TT (Arkivbild)

Rattfull förare prejade bilist av vägen i Östersund – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Lastbilsföraren körde på en framförvarande bil minst fyra gånger innan han slutligen prejade bilen av vägen och in i en snödriva.

Kort därefter körde lastbilsföraren själv i diket. Nu döms han till fängelse.

Det hela inträffade på en mindre väg i Östersunds kommun ifjol.

Föraren av en lätt lastbil kom ikapp en framförvarande personbil och körde därefter upprepade gånger på bilen bakifrån.

Lastbilsföraren följde efter

När personbilsföraren försökte undkomma genom att svänga in på en parkeringsficka följde lastbilsföraren efter och körde på bilen ytterligare en gång. Det fick till följd att personbilen prejades av vägen och in i en snödriva.

När personbilsföraren efter prejningen öppnade dörren och ifrågasatte det hela fick han ett sluddrande svar att han kört för långsamt.

Efter prejningen fortsatte lastbilsföraren vidare och körde kort därefter själv i diket.

Döms på flera punkter

En analys visade att lastbilsföraren hade 1,22 promille i blodet. Han döms därför för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och smitning från olycksplats.

Straffet för samtliga tre brott blir två månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.