Amanda Öhlén står med en barnvagn med sina barn, på Brovägen i Nälden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amanda Öhlén, mamma och Näldenbo, tycker inte att det känns tryggt att gå till och från förskolan med sina barn. Foto: Lukas Johansson/SVT

Regionen utreder trafiksäkerheten i Nälden och Vaplan – mamman Amanda: ”Det känns osäkert”

Publicerad

Säkrare passager mellan busshållplatser och smalare bilvägar till förmån för bredare gång- och cykelbanor. Det är några åtgärder regionen vill få till för en säkrare trafik i Näldenområdet.

– Det känns lite osäkert när jag går till förskolan, säger Amanda Öhlén som bor i Nälden.

I en ny utredning från regionen som gjorts tillsammans med Trivector Traffic har man tittat på trafiksäkertheten mellan Vaplan och Nälden, i Krokoms kommun.

I utredningen presenteras flera förslag på åtgärder för en säkrare färdväg: Bredare gång- och cykelbanor, bredare bussfickor, bättre belysning och kantlinjer och nya övergångsställen är några av förslagen.

Åtgärder kan dröja

Nu ska kommunen titta närmare på förslagen och utreda det vidare, men det kan dröja innan någon spade kan sättas i marken.

– Innan man gör något konkret måste det också förankras med politiken, säger Lisa Edlund, samhällsplanerare på Krokoms kommun.

Fakta ökad trafiksäkerhet i Nälden

Översynen av trafiksäkerheten i Vaplan och Nälden ingår i Projekt Mittstråket 2.0.

Projektet pågår under åren 2023-2027 med en total budget på 285 miljoner kronor.

Förbättringarna i Vaplan och Nälden beräknas som mest kosta knappt 2,7 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.