– Det här är jätteviktigt för att kunna ta del av alla pengar, och det är jättemånga miljoner från EU, under nästa programperiod, säger Martina Lundholm, näringslivschef på Region Jämtland Härjedalen. Foto: SVT

Konferens om hur nya jobb ska kunna skapas i Jämtland län

Publicerad

Smart specialisering stod i fokus på en konferens som Region Jämtland Härjedalen arrangerade tillsammans med näringslivet. Det innebär för regionen att ta fram fokusområden som regionen är extra bra på.

Under konferensen diskuterade man hur regionen på bästa sätt ska kunna, via offentligt stöd från EU, satsa på det som har störst möjlighet att skapa jobb och tillväxt.

– Det här är jätteviktigt för att kunna ta del av alla pengar, och det är jättemånga miljoner från EU, under nästa programperiod, säger Martina Lundholm, näringslivschef på Region Jämtland Härjedalen.

Fokusområden för region Jämtland Härjedalen

Stöd för nyskapare

Kreativa möten

Kreativa byråkrater

Grejen med Jämtland Härjedalen

Smarta samhällen

Gränslösa grannar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.