Mörkhårig ung kvinna i rallykläder står framför rallybil och tittar in i kameran på Back SM i Bydalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hannah Jakobsson, Kolsva MS, ledde serien inför tävlingen – se hur hon attackerar backen, och vad som gör banan i Bydalen bra. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Rekordmånga på backrally i Bydalen – Hannah: ”Väldigt lång backe”

Uppdaterad
Publicerad

Aldrig förr har så många förare anmält sig till backrallyt i Bydalen. På listan stod 92 anmälda, men 10 tog sig inte till start på grund av trasiga transportbilar. De som kom till start var inte rädda för att stampa på gasen och åka brett genom hårnålskurvorna.

Två backrace kördes i Bydalen under helgen, det var fjärde och femte tävlingen i SM-serien 2024. Innan har det tävlats i Borås och Lima, om två veckor går finalen i Borås.

Den som ledde serien i den vassaste klassen, fyrhjulsdrivna bilar med turbo, inför Bydalen var Hannah Jakobsson från Köping. Hon landade en tredjeplats under lördagens tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.