Anders Byström, biträdande regiondirektör. Foto: SVT.

Kor på rot ska ge mer lokal mat i Jämtland och Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

Härjedalens kommun har sedan ett antal år sedan gjort en ny typ av upphandling av nötdjur som ska öka lokala råvaror i den mat som serveras inom kommunens verksamheter. Nu ska Region Jämtland Härjedalen utreda om de kan göra samma sak.

I Härjedalens kommun fungerar det så här: Kommunen upphandlar en kalv av en lokal bonde dessutom beställer kommunen slakt och styckning så nära som möjligt av djuret när det har växt färdigt. Alla bitar levereras till köket.

Hör Anders Byström, biträdande regiondirektör i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.