Camilla, Sanna och Leif tycker det är bra med det nya handelscentret men hoppas nu att kommunen satsar på samhällsservice i bygden Foto: SVT

”Nu måste vi få fler bostäder och en förskola”

Publicerad

Satsningen på det nya handelscentrumet i Storlien är välkommen men folk på byn menar att det är mycket annat som också behöver ordnas.

Sanna Gustavsson jobbar på tullen vid gränsen och tycker det är bra att bygden utvecklas:

– Vi har ju hört talas om det här i 20 år så man är ju ganska överraskad att det faktiskt händer nu men det behövs förskola och bostäder för idag finns inget att hyra för de som vill bo åretrunt, säger hon.

Pistören Leif Engblad betonar också att det behövs bostäder och annan samhällsservice och han hoppas att Åre kommun nu är aktiv och jobbar på det här:

– Nu har de chansen och visa att de tycker att det ska växa här i ytterkanterna också, det är inte bara Åre och Duved som gäller, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.