Under tisdagen inleds rättegången mot sex personer som misstänks ha bedrivit narkotikahandel med postförsändelser i Jämtland. Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll/SVT

Skickade knark med posten – idag inleds rättegången i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Tre kvinnor och tre män misstänks för att bland annat ha bedrivit narkotikahandel via postförsändelser. Gänget misstänks ingå i ett nätverk och idag inleds rättegången.

De sex personerna är alla i 30- och 40-årsåldern och misstänks för att i samråd med andra bedrivit organiserad narkotikahandel. Narkotikan ska ha levererats till köpare med postförsändelser under större delen av 2023.

Länsöverskridande handel

Två av de tilltalade misstänks för grovt narkotikabrott då de ska köpt, sålt, paketerat, transporterat och levererat narkotika via postförsändelser samt mottagit pengar för droghandeln.

Fyra av de tilltalade är misstänka för narkotikabrott då de på olika vis varit delaktiga i hanteringen av drogerna och distributionen av dessa. Några i nätverket är hemmahörande Västernorrland och Norrbotten.

Grovt vapenbrott

En i gänget är även misstänkt för grovt vapenbrott, då för innehav av kulvapen och ett avsågat hagelgevär.

Personen är sedan tidigare dömd till fängelse i fem år och fyra månader i samband med knarkhärva med koppling till Åre och Nälden.

All utom en förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.