• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En bekant ringde mig och berättade att han såg lågor stå ut från byggnaden” Hör ägaren Pelle Sallin om storbranden som ödelade äggproducentens paketeringslokal i Valne. Foto: Björn B Schäfer/SVT, Räddningstjänsten

Stor bedrövelse dagen efter branden hos äggproducenten Pelle och Lisa i Nälden

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter branden som totalförstörde Pelle och Lisas äggpaketering i Valne i Nälden råder förstämning i byn och bedrövade ägare ser ut över den nedbrunna byggnaden.

– Det var en bekant som ringde mig och berättade att han såg lågor stå ut från paketeriet, säger ägaren Pelle Sallin.

Vad händer nu – med personal och med äggleveranser? Hör mer om det i  videon ovan där du också ser hur det ser ut hos äggproducenten dagen efter branden.

Larm hade redan inkommit till larmcentralen när ägaren Pelle Sallin ringde dit. Det berättar ägaren när SVT träffar honom på onsdagen, dagen efter branden.

Till en början såg branden ut att vara begränsad i paketeringslokalen, men senare spred sig lågorna även in till kontorsdelen. Men innan lågorna fick grepp om kontoren hann man rädda det mesta av inventarierna därifrån.

Redan under onsdagsmorgonen erbjöd sig en företagare i Nälden att tillhandahålla temporära lokaler för kontor. Pelle Sallin berättar att tack vare det kommer man att ha kontorsplatser redo inom ett dygn efter branden.

Räddningstjänsten fick till sist fatta beslutet att låta byggnaden brinna ned.

Enligt företaget har packeriet i Valne tagit emot cirka 90 ton ägg varje vecka, som sedan distribuerats till olika butiker i Norrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.