En kvinna i prickig blus och gul väst står framför en byggarbetsplats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det byggs för fullt på Tigervallen – Maria Holmgren leder Häggenås sportklubbs mångmiljonsatsning på idrottsplatsen. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Idrottsplatsen Tigervallen i Häggenås uppgraderas – blir året-runt anpassat

Publicerad

Ny byggnad för omklädningsrum, skidlek, discgolf och förbättrade elljusspår är några delar av satsningen som Häggenås sportklubb gör under sommaren. Målet är att skapa en idrottsplats för alla åldrar och fysiska förutsättningar.

– Vi ska ha en riktigt häftig ljusshow på invigningen mitt i mörka november tänkte vi, säger Maria Holmgren, projektledare för satsningarna på Tigervallen och före detta ordförande för Häggenås sportklubb.

Åtta miljoner kronor är budgeten för projektet, sex miljoner från Allmänna arvsfonden och två miljoner från sponsorer och klubbens eget kapital.

Målet att hinna klart med allt mellan maj och november tyckte en av kommunens handläggare var omöjlig. Men Maria Holmgren och vännerna inom klubben har en annan känsla och kör på.

– Det är inte omöjligt när man har sånt ”go”, både bland våra anlitade lokala företag men också i bygden. Så vi kommer klara det tror vi, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.