Till vänster en bild på en kille i svarta kläder som hoppar högt. Till höger en kille som cyklar på en testcykel och andas genom en slang. Bredvid står en tjej som övervakar testet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Timrås hockeyspelare testa sin fysiska förmåga på Nationellt vintersportcentrum i Östersund. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Här testas Timrås hockeylag på Vintersportcentrum i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Det har blivit allt viktigare inom ishockey att ha koll på enskilda spelares fysiska förmåga och anpassa träningen för bästa möjliga resultat. Till sin hjälp har Timrå IK nu tagit Nationellt Vintersportcentrum i Östersund.

– De är otroligt duktiga och kunniga här, och har resurser som vi inte har själva, säger Sandra Nordenberg som är fystränare i Timrå IK.

Nationellt Vintersportcentrum vid Mittuniversitetet i Östersund är känt för sitt forsknings- och testarbete tillsammans med landets främsta vinteridrottare.

Vanligtvis handlar det om individuella idrotter – som längdskidåkning, skidskytte och alpint – och väldigt sällan lagidrott. Men den gångna veckan har faktiskt Timrå IK varit på plats för att testa sina hockeyspelare.

– Det är jättekul för oss att få in en idrott som vi inte jobbat med tidigare, men också att det är ett lag. Förhoppningsvis kan vi fortsätta och också bygga vidare på de tester vi gjort nu, säger Linnea Lundqvist som är testledare på Vintersportcentrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.