Tivolit hade börjat plockas ner på torsdagmorgonen, men sen fick de tillstånd att vara på platsen. Foto: April Caarph/SVT

Tivoli får öppna i Östersund efter flera turer

Uppdaterad
Publicerad

Efter några turer så blir det tivoli i Östersund i helgen. På torsdagsmorgonen kom besked om att tivolit inte kunde öppna eftersom man saknade tillstånd, men efter några timmar hade det löst sig.

Tivolit meddelade på sociala medier på torsdagsmorgonen att de var tvungna att packa ner tivolit som man börjat sätta upp vid Badhusparken. Anledningen var att de inte fått tillstånd från polisen för att sätta upp tivolit.

– De hade skickat in ansökan till polisen för en vecka sedan, säger Carola Jonsson, på Östersunds kommun till SVT Jämtland. Vi ska sen yttra oss till polisen innan de fattar beslut. Det hade inte vi hunnit innan de började sätta upp tivolit och då saknade de tillstånd.

Driftschefen: ”En av de mest fantastiska kommunerna”

Driftschefen på tivolit, Jimmy Joelsson, säger till SVT Nyheter Jämtland att man följt reglerna och skickat in ansökan i tid, men att man sedan kört in på området innan allt var klart. Han medger att man gjort fel där.

Under torsdagsförmiddagen hade polisen fått alla nödvändiga yttranden och kunde meddela tillstånd. Det innebär att tivolit kommer kunna öppna på fredagen som planerat. Jimmy Joelsson är trots turerna nöjd med responsen från Östersunds kommun.

– Kommunen är en av de mest fantastiska jag haft att göra med. Jag satt hela kvällen med en tjänsteman på kommunen som försökte lösa allt, säger Jimmy Joelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.