På tåget i Östersund hittade polisen en påse med vad som senare visade sig vara drogen ”kristall”. Foto: Polisens förundersökning

Tre års fängelse för man som fraktade narkotika på tåg i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En man döms för grovt narkotikabrott och får tre års fängelse efter att ha ertappats på ett tåg med narkotika. Mannen har erkänt att han transporterat narkotika från Stockholm till Östersund.

I början av augusti greps två män och en kvinna på ett tåg på Östersunds tågstation. Kvinnan släpptes efter en tid fri medan de två männen förblev frihetsberövade.

Döms för grovt narkotikabrott

På fredagen meddelades domen där den ena mannen döms till tre års fängelse för grovt narkotikabrott. Vid gripandet hittade polisen ett kilo av drogen kristall vars effekter liknas med amfetamin.

Den andra mannen som tingsrätten tagit ställning till frikänns. I domen står att även om han ”inte är främmande för att handla med narkotika” så gick det inte bevisa att han hanterat just det parti med narkotika som är aktuellt för målet.

”Drog linor” på tåget innan gripande

Gripandet i augusti föranleddes enligt domen av att de tre varit högljudda, druckit medhavd alkohol och ”dragit linor”. Med anledning av detta kontaktade tågpersonalen polis som senare grep trion på plats. Ingen av de inblandade är hemmahörande i Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.