Delad bild. Till vänster bild på sju män, alla med ansiktet blurrade. Till höger påsar med stora mängder färgglada tabletter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sju män mellan 19 och 40 år är åtalade för grovt narkotikabrott. I klippet berättar reportern vad de misstänks för. Foto: Polisen

Huvudmännen i knarksmugglingen till Norge

Uppdaterad
Publicerad

Tretton personer åtalas nu vid Östersunds tingsrätt misstänkta för narkotikabrott. Det handlar om en smuggelhärva som började nystas upp i våras.

I mars i år hittade norska tullen stora mängder narkotika i en bil som fördes fram av en man från Jämtlands län. Det handlar om nästan 5 kilo amfetamin och nästan 5000 tabletter MDMA.

Under utredningen har fler personer delgivits misstanke om brott och under onsdagen åtalas tretton personer för narkotikabrott. Elva av dessa misstänks ha haft för avsikt att sälja narkotikan vidare.

– Den här utredningen har fokuserat på hantering av narkotika i grossistledet. Jag menar att utredningen visat att den här verksamheten har bedrivits i organiserad form. Utredningen har däremot inte kunnat bekräfta att någon av de nu åtalade stått i direkt förbindelse med någon person som tillhört ett nationellt kriminellt nätverk, säger kammaråklagare Kajsa Starlander i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.