Werner Andersson är glad att han fick tillbaka bilen, även om han inte tänker köra den. Foto: SVT Ylva Holmgren

98-årige Werner råkade ut för sluga biltjuvar

Uppdaterad
Publicerad

I söndags knackade det på hemma hos Werner Andersson, 98 år. Flera unga män klev in i hans hus för att be om vatten. Dagen efter upptäckte han att han blivit bestulen.

Werner Andersson bor ensam i en villa i Föllinge. Hans fru gick bort för en tid sedan och Werner rör sig inte så mycket utanför hemmet. När det ringde på i söndags välkomnade han sällskapet som sa att de skulle vilja ha lite vatten.

 – Ja, de var ju inne och surrade på. De var tre stycken och så var det någon som var inne i sovrummet, berättar Werner.

Tom parkering

De tre unga männen tackade efter ett tag för sig och försvann.  Det dröjde ett tag innan Werner upptäckte att bilen var borta.

 – Jag blev så förvånad när jag tittade ut genom fönstret och bilen inte var där, säger Werner.

Åkte fast i poliskontroll

De unga männen hade stulit Werners bil och begav sig mot Sollefteå men där tog det stopp. I en poliskontroll upptäcktes att föraren var efterlyst för ett åldringsbrott. Föraren, en man i 25-årsåldern, sitter nu anhållen misstänkt för grov stöld och grov olovlig körning.

Werner fick tillbaka sin bil idag och känner sig glad över det men någon bilkörning verkar det inte bli.

  – Jag ska inte köra bil något mer, säger Werner bestämt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.