Upptäcktsrisken har ökat markant. Just nu är ett 25-tal personer i Värnamoområdet misstänkta för att ha beställt droger via post. Foto: Aas, Erlend

25 personer utreds – beställde knark via post

Publicerad

Polisen i Värnamo kommer under hösten att utreda runt 25 personer som beställt narkotika via post och som anmäldes i samband med ett större tillslag på landets postterminaler. Det skriver Värnamo Nyheter.

Totalt har 17000 postpaket beslagtagits och anmälningar om narkotikabrott har upprättats för alla som identifierats som köpare.

Under hösten kommer de köparna att utredas.

– Lokalpolisområde Värnamo har ett 25-tal ärenden där misstanken är försök till narkotikabrott, säger Johan Borg, operativ samordnare vid Värnamopolisen till Värnamo Nyheter.

Nya namn

– Ungefär hälften förekommer med narkotikabrott sedan tidigare men således är hälften ”nya” namn för oss. Personer vi förhoppningsvis kan fånga upp och förmå att söka hjälp för sitt missbruk.

Tidigare ostraffade

Johan Ekström, som är utredningsledare i polisregion Väst, skriver i ett pressmeddelande att upptäcktsrisken har ökat markant och att det kan få konsekvenser både privat och i arbetslivet att misstänkas och lagföras för narkotikabrott

– Många misstänkta är tidigare ostraffade och har oftast ett ordnat liv med jobb och familj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.