Porträttbild på åklagaren på vänster sida. Till höger en polisavspärrning där man ser trapphuset till ett flerfamiljhus i bakrgunden, samt två poliser

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren berätta hur de misstänkta ställer sig till anklagelserna – i videoklippet. Foto: SVT

Åklagaren om dödliga bråket i Huskvarna: ”Skada av vasst föremål”

Uppdaterad
Publicerad

Två män och en kvinna är anhållna misstänkta för mord efter att en man dog i samband med ett våldsamt bråk i Huskvarna på torsdagseftermiddagen.

– Det tycks vara en skada som åsamkats av ett vasst föremål. Han har utsatts för ett stickande våld, säger kammaråklagare Kristoffer Clausen.

Vid 16:56 larmades polisen till en adress i Huskvarna där två personer hade skadats i ett våldsamt bråk. En av dem, en man i 45-årsåldern, fick allvarliga skador, och avled senare på sjukhus. Enligt åklagaren hade mannen skador på överkroppen.

Stökigt

Tre personer, en två män och en kvinna är anhållna misstänkta för mordet. En av de misstänkta männen blev också skadad och fick vårdas på sjukhus.

Flera personer som bor i området uppger att det under en längre tid varit stökigt vid fastigheten med bland annat slagsmål.

– Jag bor i närheten. Det är läskigt och obehagligt, säger en person till SVT Nyheter Jönköping.

Hör åklagaren berätta mer om mordutredningen i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.