Enligt uppgifter till P4 Jönköping har en anställd på SiS-hemmet Långanäs tidigare utretts för misshandel. Trots det fick han jobb på ungdomshemmet. Foto: SVT

Bröt flickas arm – har tidigare utretts för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på Sis-hemmet i Långanäs bröt armen på en tvångsvårdad flicka under ett våldsamt ingripande. Den anställde har tidigare utretts för grov misshandel, något som P4 Jönköping var först med att rapportera om.

Nu kommer fler detaljerade uppgifter om en tvångsvårdad flicka som ska ha fått armen bruten av en anställd som tidigare utretts för både grov misshandel och hemfridsbrott, enligt P4 Jönköping.

– Det här är inget som vi har känt till och det är ju beklagligt om det är så att den här anställda har ett förflutet som är på det här sättet, säger Ludwig Vinterdag, enhetschef och ställföreträdande institutionschef på Långanäs till SR.

Vid en anställning ska ett utdrag ur belastningsregister göras, men om personen friats som i det här fallet syns ingenting. Den anställde utreds av polisen och är nu arbetsbefriad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SiS-hemmet Långanäs i Eksjö stängs

Mer i ämnet