Ljudnivån är hög när de 35 ungdomarna rollspelar i små grupper. Vem ska inte få plats i en överfull livbåt? De har olika roller, så som läkare, illegal invandrare och industrimagnat.
Efteråt diskuterar man hur det kändes att bli bortvald och att välja bort. De 35 ungdomarna kommer från nio olika länder och det nämar sig slutet på det tre veckor långa lägret i Sverige.
– Det känns lite sorgligt att det snart är slut. Jag har fått så fina vänner här, och de kommer att finnas med i hjärtat länge, säger Erika Abreu från Brasilien.
Ideell organisation
CISV är en ideell organisation som varken tar ställning inom partipolitik eller religion och som arbetar för en fredligare värld. Varje år samlas tusentals ungdomar på deras läger runt om i världen.
Från början startades organisationen efter andra världskriget för att samla 11-åringar på sommarläger för att få dem att lära känna människor från olika delar av världen. Nu är organisationen större, vänder sig till fler åldrar och håller på med mycket mer än bara sommarläger.
– Det jag gillar bäst är att vi är religiöst och politiskt obundna. Vi vill att ungdomarna ska växa och ta ansvar. Vi brukar säga att vi formar världsmedborgare, säger Helene Andersson som är lägerchef på Matchbox CISV.
Tändstickstema
Lägernamnet Matchbox (tändsticksask) har en dubbel botten. Dels kommer tändstickan från Jönköping men den kan också vara symbol för en konflikt som blossar upp, men som man också snabbt kan stävja.
– Vi har lärt oss så mycket på de här veckorna, om andra kulturer och andra länder och vilka problem det finns där, säger Simon Herreno från Colombia.
Men kan verkligen ett läger för 14-15-åringar i Småland ta oss ett steg närmare fred på jorden?
– Ja det tror vi! Med sådana här läger ser man att vi inte är så olika som människor beroende på var man kommer ifrån. Med sådan förståelse behöver det inte bli krig, säger Erika Abreu.