• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Brand utbröt i flerfamiljshus i centrala Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En brand startade i ett flerfamiljshus i trä under fredagskvällen och en större insats har pågått vid Östra torget i Jönköping. Själva branden är släckt.

– Eftersom att det är ett trähus drar vi på lite extra, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Larmet inkom strax innan klockan nio på fredagskvällen. Utöver flera styrkor från räddningstjänsten larmades polis och ambulans.

Det var kraftig rökutveckling och det har brunnit med lågor. Vid halv tio-tiden hade den initiala branden kunnat släckas och räddningstjänsten jobbade vidare med ventilering. I fastigheten ska det finnas både bostäder och andra verksamheter.

Enligt räddningstjänsten har två personer fått hjälp av ambulanspersonal på plats, men ingen är förd till sjukhus.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet. Ingen är i nuläget misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.