Wästbygg Entreprenad AB vill inte förlänga avtalet att bygga den nya arenan. Foto: Värnamo kommun

Byggentreprenören för nya fotbollsarenan i Värnamo hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo kommun kommer att behöva göra om upphandlingen för den nya allsvenska fotbollsarenan sedan byggentreprenören Wästbygg Entreprenad AB hoppat av projektet, rapporterar Värnamo nyheter.

I juni förra året vann byggbolaget kommunens upphandling om att få bygga fotbollsarenan. Anbudet låg på 257 490 000 kronor, ungefär fem miljoner kronor billigare än tvåan. Men efter att detaljplanen för bygget överklagats till mark- och miljödomstolen, vilket försenat processen, så har byggbolaget valt att inte förlänga avtalet. Nu måste därför en ny upphandling göras för att hitta en ny byggentreprenören .

– I allra värsta fall kan det ta sex månader, men det kan lika väl gå på tre månader, säger näringsutskottets ordförande Mikael Karlsson (C) till Värnamo Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.