Anita Chauhan tog mig sig sonen Akil ut för att han skulle känna sig trygg när han såg poliserna. Peter Magnusson säger att det här är det grövsta som hänt på Råslätt så länge han bott i området. Foto: Linda Mathillas/SVT

”Det här är det grövsta jag har varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer blev under torsdagseftermiddagen vittnen till det som beskrivs som en avrättning på Råslätt i Jönköping. Enligt personer SVT Nyheter Jönköping pratat med ska mannen i 40-årsåldern ha skjutits med flera skott. Han avled senare av sina skador

– Det här är det i särklass grövsta jag har varit med om under mina 40 år här, säger Peter Magnusson, föreståndare på fritidsgården Underground.

Många vi träffar i området är skärrade av händelsen. Anita Chauhan fick höra från sin son att det hänt något där hon bor och tog sig ut för att få veta mer.

Mordet på Råslätt

– Det är hemskt när det händer sådant här, säger hon.

Enligt Peter Magnusson kommer föreningar, församlingar och boende på Råslätt under fredagen att hålla en manifestation mot det ökade våldet.

– Det finns inget försvar. Vi kan inte acceptera detta, säger han.

Manifestationen hålls klockan 19.30 med en representant från varje förening, församling och organisation. Den kommer att webbsändas från Undergrounds Facebook.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Råslätt

Mer i ämnet