Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Dödsolycka efter frontalkrock nära Vaggeryd

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 50-årsåldern har avlidit efter att en lastbil och en skåpbil frontalkrockat på riksväg 30, mellan Svenarum och Vrigstad, i närheten av Vaggeryd.

– Det var en våldsam kollision, säger Marcus Anefur, presstalesperson vid polisen.

19.40 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till platsen, efter att en lastbilschaufför och en bilförare frontalkrockat med sina fordon. Polisen bekräftade vid midnatt att de båda skadade avlidit och att anhöriga hade underrättats. En av dem var från Sävsjö kommun och den andra mannen från Växjö.

– Mannen i skåpbilen har sannolikt avlidit direkt på platsen, säger Marcus Anefur.

De båda förarna färdades själva i fordonen.

– Det är väldigt ovanligt att en lastbilschaufför omkommer i en olycka med en personbil, men av någon anledning skedde detta, kanske för att kollisionen blev så kraftig, säger polisens vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd till nyhetsbyrån TT.

Teknisk undersökning ska genomföras

Fordonen är tagna i beslag för teknisk undersökning och en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död har inletts.

– Även om alla inblandade i olyckan är avlidna vill vi undersöka vad som har hänt. När man grottar ner sig i ett sådant här ärende kan det ju ibland visa sig att det är ytterligare fordon inblandade, säger Marcus Anefur.

Han vill i nuläget inte gå in närmar på hur olyckan kan ha gått till och om det finns vittnen till det som skett.

Vägen har varit avstängd på platsen under räddnings- och bärgningsarbetet. Under tiden leddes trafiken om via E4. Vid sjutiden på tisdagsmorgonen var fordonen bärgade och vägen kunde öppnas för trafik igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.