En man talar i mikrofon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pelle Hörnmark föreslås bli ny föreståndare för Pingst FFS. Foto: SVT

Efter anklagelser om maktmissbruk – Hörnmark föreslås som ny ledare för pingst

Uppdaterad
Publicerad

Pelle Hörnmark kommer att föreslås som ny föreståndare för Pingst FFS i Sverige. Den tidigare föreståndaren Daniel Alm avgick tidigare i höstas efter anklagelser om maktmissbruk med delvis sexuell karaktär.

Det är tidningen Sändaren som berättar att Pelle Hörnmark kommer att föreslås som ny föreståndare för Pingst FFS (fria församlingar i samverkan).

Pelle Hörnmark är från Jönköping och var under åren 2008 – 2016 föreståndare för Pingst FFS och efterträddes av Daniel Alm från Björköby utanför Vetlanda som i höstas avgick under uppmärksammade former efter att han anklagats för maktmissbruk, delvis med sexuell karaktär.

Tidigare pastor i Jönköping

Pelle Hörnmark är idag pastor i Ulriksbergskyrkan i Växjö. Han har tidigare varit pastor och föreståndare i pingstförsamlingen i Jönköping under elva år.

Pelle Hörnmark har sedan Daniel Alm avgick varit tillfällig föreståndare och kommer att föreslås som ny permanent föreståndare rådslag i maj 2024.

”Vi tror att Pelle med sin erfarenhet, sitt sätt att vara och leda är rätt person för att hålla ihop rörelsen i en turbulent tid.”, skriver Pingst FFS valberedning i ett mail som gått ut till landets pingstförsamlingar och som Sändaren tagit del av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.