Efter explosionen: Polisen har gjort tillslag på flera adresser

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens händelse där en person avled efter att ha hanterat en sprängladdning så har polisen gjort ett antal tillslag mot adresser i Värnamo. Polisen har bland annat varit vid Bandidos klubblokaler i Kärda utanför Värnamo.

Polisen har bekräftat att den man som avled efter den kraftiga explosionen i centrala Värnamo tillhörde ett kriminellt nätverk och var sedan tidigare känd av polisen. Man menar även att sprängladdningen ska ha varit riktad mot en annan person.

Efter händelsen har polisen gjort husrannsakningar på flera adresser i Värnamo och flera personer har fått följa med in till polisstationen för förhör.

Våldsvågen i Värnamo

Ett av de ställen där polisen varit på plats är vid det kriminella mc-gänget Bandidos klubblokal i Kärda utanför Värnamo.

– Det är en äldre sliten lokal som polisen nu står utanför, det är fyra polisbilar på plats och vi ser att polisens tekniker arbetar, vi får inte komma så nära så vi ser inte exakt vad de gör, säger SVTs reporter på plats.

Bostad i centrala Värnamo

Även en bostad med Bandidoskoppling i centrala delarna av Värnamo har varit föremål för polisens intresse. Där har tungt beväpnad polis varit på plats med en sex, sju polisbilar och en piketstyrka.

Polisens kommunikatör Tommy Thorngren vill dock inte bekräfta vilka adresser polisen undersökt.

– Gällande nattens händelse kan vi säga att vi genomfört ett flertal husrannsakningar i Värnamo med omnejd men bekräftar inga platser.

Tidigare konflikter

Det har de senaste åren varit gängkonflikter, där Bandidos har varit en av aktörerna, i Värnamo kommun. Det har bland annat handlat om skjutningar, sprängningar och narkotikahandel. Flera av de personer som ingått i gängen har gripits och dömts och den senaste tiden har det varit relativt lugnt.

Nedan klipp från polisens presskonferens på torsdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet