Polisen spärrade av ett större område efter skottlossningen i Hok. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Efter mordförsöket i Hok – två personer släpps

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna som varit anhållna efter skottlossningen i Hok på måndagskvällen har släppts. Men om de fortfarande är brottsmisstänkta vill inte åklagare Thobias Wilhelmsson berätta under onsdagen.

–Jag vill inte kommentera utredningsläget, säger Thobias Wilhelmsson när SVT talar med honom vid lunchtid på onsdagen.

Under sen måndagskväll larmades polisen till Hok i Vaggeryds kommun efter att ett misstänkt mordförsök ägt rum. Tre personer greps misstänkta för grovt vapenbrott och försök till mord, men två av dem har nu alltså släppts.

Bars iväg kraftigt blödande

Polisen larmades klockan 23 på måndagen efter att ett grovt våldsbrott hade inträffat i Hok. Till en början var polisen mycket förtegna – men under tisdagsmorgonen meddelar man att en skottlossning inträffat.

– En man bars kraftigt blödande bort av polisen till ambulansen som stod en bit ifrån, sa ett vittne som SVT talade med efter händelsen.

Det är en man som är i åldersspannet 40-49 år enligt ett pressutskick från akutmottagningen på länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Hans skador bedöms som allvarliga.

Vad är er bild av vad som har hänt under kvällen?

– Det jag kan säga är att vi har en hyfsad bild av vad som har hänt, säger Thobias Wilhelmsson.

Inom kort förväntas han ta ställning till om den man som sitter anhållen ska begäras häktad eller inte.

– Det lär nog bli under kvällen som ett sådant beslut kommer.

Blodfläckar på asfalten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På tisdagsförmiddagen syns blodspår vid brottsplatsen i Hok. Hör reporter Fredrik Weibulls rapport i klippet. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.