Brand

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du räddningsledaren berätta om explosionen och branden. Foto: Ebba Öberg/SVT

Stort räddningspådrag i Mariannelund efter explosion och brand

Uppdaterad
Publicerad

Två personer är allvarligt skadade efter att det skett en explosion och brunnit i en villa i Mariannelund i Eksjö kommun under måndagen.

Vid klockan tio på förmiddagen kom larmet om brand, smällar och svart rök från villan i Mariannelund.

– Fem personer ska vara drabbade och fyra av dem har förts till sjukhus med ambulans, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

En tonårspojke och en kvinna i 50-årsåldern vårdas med allvarliga skador på Höglandssjukhuset i Eksjö. En tonårsflicka och en man i 45-årsåldern vårdas med lindriga skador. Den femte drabbade personen ska ha fått föras till en vårdcentral för kontroll.

Trafiken stoppades

Räddningstjänsten skickade resurser från Mariannelund, Hjältevad, Eksjö, Vimmerby och Rumskulla tillsammans med ambulans och polis. Händelsen inträffade i direkt angränsning till både riksväg 40 och järnvägen vilket ledde till att man stoppade trafiken.

Vid lunchtid öppnades trafiken på riksväg 40 växelvis. Enligt Trafikverket beräknas tågtrafiken släppas på vid 16-tiden.

Gasläcka

– Det har framkommit uppgifter om att någon typ av gasläcka kan ligga bakom explosionen samt branden i villan, säger Angelica Israelsson Silfver.

Vid lunchtid arbetar räddningstjänsten med eftersläckning och polisen genomför vittnesförhör och dörrknackning i området.

En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts och platsen kommer spärras av för en kriminalteknisk undersökning.

Bara murstocken är kvar efter den kraftiga branden i villan. Foto: Ebba Öberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.