Vetlanda BK har flera smittade spelare i laget. Foto: Mikael Fritzon/TT

Bandypremiären i Vetlanda skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

På grund av utbrottet av covid-19 i Vetlanda BK är klubben nu överens med premiärmotståndaren Västerås SK att inte spela matchen på söndag.

– Med så många spelare bekräftade sjuka samt ytterligare spelare som inväntar provsvar har vi en smitta som sprids i laget och har blivit avrådda av Smittskyddsrådgivningen i Jönköpings län att inte ha någon gemensam verksamhet denna vecka. Det vore inte ansvarsfullt varken mot våra egna spelare eller ledare eller mot Västerås att spela matchen på söndag och är istället tacksamma för att vi tillsammans försöker hitta ett annat datum att spela den på, säger Andreas Söderman, vice ordförande i Vetlanda Bandyklubb på klubbens hemsida.

På tisdagen har ytterligare fyra Vetlandaspelare fått positiva provsvar, vilket innebär att laget nu har totalt fem spelare som konstaterats ha covid-19. Ytterligare fyra spelare inväntar provsvar.

Matchen flyttas till december

Söndagens elitseriematch mellan Västerås och Vetlanda i herrarnas premiäromgång flyttas till den 13 december, meddelar Svenska bandyförbundets tävlingskommitté.

-Jag kommer ha kontakt med kontaktpersonen i Vetlanda för att säkerställa att de frisknar till till nästa match vilket är nästa fredag (den 20 november) hemma mot Edsbyn, säger Micael Eriksson, ansvarig vid Svenska bandyförbundets tävlingsenhet, till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.