Restaurangansvarig jagad av gäng efter nekad matbeställning

Uppdaterad
Publicerad

En man som inte fick göra en beställning på en snabbmatsrestaurang i Gislaved tog med sig flera personer och attackerade och hotade en anställd på restaurangen utanför dennes bostad. Detta enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Det var för två veckor sedan som en man ville göra en beställning på en hamburgerrestaurang i Gislaved strax före stängning. Men eftersom personal bedömde att mannen var hög på något fick han inte beställa.

Enligt anmälan konfronterade mannen då personalen men gick efter en stund hem. Han kom dock tillbaka efter stängning och ville ha mat av en anställd.

Kastade sten och försökte ta sig in

När mannen inte fick någon mat förföljde han den anställde hem till dennes bostad. Enligt anmälaren dök tolv personer upp och började kasta sten och försöka ta sig in i lägenheten.

Den anställde kände sig hotad till livet och tillkallade polis som kom till platsen. Då hade de som attackerade bostaden försvunnit från platsen.

Eftersom polisen inte kunde säkra bostaden fick den anställde sova över på hamburgerrestaurangen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.