Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förundersökningen om mord på en kvinna i 75-årsåldern i Gnosjö leds nu av kammaråklagare Johan Stenberg. Foto: Ulrica Abrahamsson

Fler åtgärder i jakten på mördaren i Gnosjö

Publicerad

Trots en massiv polisiär insats så är mördaren fortfarande på fri fot. Sedan igår leds förundersökningen av kammaråklagare Johan Stenberg; detta för att kunna ta till fler åtgärder i utredningsarbetet.

Det har gått en vecka sedan kvinnan, som var i 75-årsåldern, hittades mördad i ett friluftsområde i utkanten av Gnosjö. Polisen har sedan dess jobbat med förundersökning om mord.

– Vi såg att vi nu behövde åtgärder som kräver ett åklagarbeslut, säger Johan Stenberg.

Mordet i Gnosjö

Hemliga tvångsmedel

Till sådana åtgärder, så kallade hemliga tvångsmedel, hör bland annat telefonavlyssning och kameraövervakning, men Johan Stenberg vill inte berätta vilka åtgärder som satts in, eller om de besluten redan fattats.

– Det är inget jag går in på.

Ett tiotal poliser jobbar med fallet och har under veckan hållit förhör med många personer.

Väntar på svar

– Vi har förhört familjen, vänner och bekanta och personer som bor i området där hon bodde och vid brottsplatsen. Men vi har ännu ingen skäligen misstänkt, säger Johan Stenberg.

Man väntar också på analyssvar från den tekniska bevisningen.

I klippet hör du Johan Stenberg svara på frågan om det går en galning lös i Gnosjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Gnosjö

Mer i ämnet