SVT har tidigare rapporterat om att mannen har en anställning inom Försvarsmakten och att han inte längre fick tjänstgöra efter att brottsmisstankarna mot honom uppdagades.
– Hans anställning finns kvar tills den rättsliga prövningen är över. Vid en fällande dom kommer myndigheten titta på om man ska avskilja honom från hans anställning, sa Jesper Tengroth, pressekreterare på Försvarsmakten, till SVT.
Anställd som sjukvårdare
Nu skriver regementet att 32-åringen ska skiljas från sin anställning ”då förtroendet (...) inte längre finns”.
I hemställan framgår att mannen varit anställd som sjukvårdare.
Det var i juni förra året som polisen hittade bland annat ett halvautomatiskt vapen, flera vapendelar som kunde sättas ihop till funktionsdugliga vapen och ammunition i en container i Taberg och på Bondberget i Huskvarna.
Polisutredningen visade att 32-åringen hyrt containern och han kunde senare gripas i Göteborg med hjälp av Säkerhetspolisen.
Kopplingar till extremvänstern
Mannen har flera kopplingar till den våldsbejakande extremvänstern och han har även tidigare varit misstänkt för politisk brottslighet i samband med en antifascistisk demonstration.
Enligt åklagaren har det funnits idelogiska motiv bakom att vapnen införskaffats. Men 32-åringen har förnekat både de politiska kopplingarna och att han haft någon kännedom om att vapnen hade förvarats i containern.
Jönköpings tingsrätt gick dock på åklagarens linje och dömde i maj 32-åringen till fem års fängelse för synnerligen grovt vapenbrott. Både han och åklagaren har överklagat domen.
Fallet ska upp i hovrätten den 11 juli.
Så här sa Anna-Lena Lodenius, expert på den svenska extremvänstern, när åtalet kom: