Tre personer talar i mikrofon

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carina Johansson (C) kommunstyrelsens före detta ordförande i Gislaved, speedwayföraren David Ruud och skådespelaren Emma Örtlund ser du mer av i klippet ovan. Foto: SVT/arkiv

Från arkivet: Nyhetshändelser från Gislaved

Publicerad

Nu i helgen firar Gislaved 50 år som kommun. SVT har blickat tillbaka i backspegeln på några av de stora nyhetshändelser som vi bevakat. Se mer i klippet ovan.

Gislaveds kommun, som den ser ut idag, bildades vid den stora kommunsammanslagningen 1974 då sex kommuner gick samman: Gislaved, Anderstorp, Villstad, Reftele, Burseryd och Södra Mo.

Bakgrunden var att riksdagen 1962 beslutade att större kommuner behövdes för att klara framtidens uppdrag. De sex kommunerna hade inte på egen hand klarat av all samhällsservice.

I klippet ovan tar vi dig bland annat med till Continentals nedläggningsbeslut 2001, men också till premiärvisningen av filmen Catwalk på Folkan i Gislaved.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.