Stefan Sundling, chef för polisens Grova brottsgrupp i Jönköping. Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

Polisen utreder fyra mord i länet

Uppdaterad
Publicerad

Just nu utreder polisens Grova brottgrupp fyra mord i länet.

– Vad jag vet har vi aldrig haft fyra mordutredningar samtidigt vid något tillfälle, säger Stefan Sundling, chef för Grova brottsgruppen i Jönköping.

I torsdags kväll i förra veckan larmades polisen till stadsparken i Huskvarna där en tonårspojke påträffats allvarligt skadad. Pojken fördes till sjukhus där man kunde konstatera att han avlidit av sina skador. En man i 20-årsåldern är misstänkt för dådet och är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mordet i torsdags innebär att polisens Grova brottsgrupper i länet just nu arbetar med fyra mordutredningar. Det är mordet på en man i 40-årsåldern på Råslätt i Jönköping i maj, samt mordet på en man i 50-årsåldern i Eksjö i juni.  Även mordet på Kjäll Gustafsson på en restaurang i Gislaved i december i fjol utreds.

Vid de tre förstnämnda händelserna sitter misstänkta gärningspersoner häktade medan det i Gislavedsmordet inte finns någon misstänkt gripen.

Klarar ni personalmässigt den ökade arbetsbördan eller kommer ni att behöva ta in hjälp utifrån?

– Akut klarar vi att hantera detta. Det innebär ju att vi får prioritera ganska hårt i våra övriga ärenden, säger Stefan Sundling.

Har hjälpt till i Örebro

Han berättar också att en del av deras utredare också kan jobba i två olika utredningar med vissa uppgifter. Men om läget skulle bli ytterligare ansträngt utesluter inte Stefan Sundling att de kan behöva ta in hjälp utifrån.

Personal från Grova brottsgruppen i Jönköping län har tills ganska nyligen hjälpt till med två mordutredningar i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.