SVT:s hockeyexpert tror att HV71 har en bra chans i finalserien. Foto: Foto: Bildbyrån

Det här tror Håkan Loob om HV71:s chanser i finalserien

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen blev det klart att HV71 får möta Björklöven i finalserien som drar igång på lördag. SVT:s hockeyexpert Håkan Loob tycker att mycket talar för HV71.

På lördag drar Hockeyallsvenskans finalserie igång där HV71 och Björklöven börjar med att möta varandra i Jönköping, där vinnarna ska avgöras i bäst av sju matcher. SVT:s hockeyexpert Håkan Loob tror inte att HV71:s tränare lämnar något till slumpen.

- HV har gått in i den här säsongen som stora favoriter och de har hållit på trycket hela vägen fram. Enligt mig har de blivit stabilare och stabilare, så de har så klart en jättestor chans att klara av det här, säger Loob.

Varför är HV71 favoriter?

– Det är nog en kombination av många saker. Dels är traditionen som finns i Jönköping stark och sedan tror jag att uppbackningen av både fansen och från folk i allmänhet är stor, så de har haft musklerna att direkt försöka komma tillbaka. Sen har de haft ett ganska brett lag med många spelare som ändå kan göra skillnad, vilket är det som skiljer dem mest från andra lag som kanske inte har det. Sedan ska man leverera och det har HV gjort såhär långt.

Tror du att HV71:s vila är till deras för- eller nackdel?

– Man brukar säga att det kan vara lite svårt att komma igång i första matchen om man har vilat för länge. Med tanke på att Björklöven är igång pratar man om att man har ett matchtempo, medan HV som bara har fått träna kanske inte har det matchtempot direkt. Men det är ju bäst av sju matcher, hade det handlat om bara en match hade det varit mer ovisst. Så jag tror att Björklöven ska vara i enorm toppform för att rubba HV.

Kan Björklöven störa på något sätt?

– Den här första matchen som spelas i Jönköping är jätteviktig framförallt för Björklöven. Kan de vinna den matchen och mentalt få övertaget kan mycket hända, men jag tror ändå att det över tid blir jobbigt för Björklöven att vinna fyra matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.