Yvette Henshall-Bell, chef för den europeiska delen av Husqvarnas trädgårdsdivision, är nöjd med företagets avtal med Premier league-klubben. Foto: Husqvarna

Husqvarna samarbetar med engelsk storklubb i fotboll

Uppdaterad
Publicerad

Robotgräsklippstillverkaren Husqvarna har skrivit ett flerårigt avtal för planskötsel med engelska storklubben i fotboll Liverpool.

Sedan 2021 har klubben använt Husqvarnas robotgräsklippare för att sköta planerna på sina träningsanläggningar. Nu fördjupas samarbetet.

– Vi är otroligt glada över partnerskapet med Liverpool FC, säger Yvette Henshall-Bell, President Europe, Forest & Garden Division på Husqvarna i ett pressmeddelande.

Avtalet innebär, förutom underhåll av klubbens fotbollsplaner, bland annat att företagets varumärke kommer att synas i klubbens sociala medier och på digitala skärmarna på Liverpools hemmaarena Anfield under matcherna.

Liverpool har cirka 186 miljoner följare på sina sociala medier och varje år ses lagets matcher av cirka 400 miljoner tv-tittare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.