Matt Donovan har tidigare spelat två säsonger i Frölunda. Foto: Thomas Johansson/TT

HV71 förstärker på backsidan

Uppdaterad
Publicerad

Krislaget HV71 förstärker nu laget på backsidan. Det är Matt Donovan som har skrivit på för klubben.

– En back som hållit hög klass under många år och alltid levererar poäng, säger Johan Hult, sportchef i HV71 på klubbens hemsida.

De senaste två säsongerna har 30-årige Matt Donovan spelat i Nashville Predators organisation. Han har gjort två NHL-matcher och 126 matcher i AHL-laget Milwaukee Admirals.

– Matt är en väldigt skicklig back med bra puckhantering och samtidigt duktig i det fysiska spelet. Han är användbar i alla spelformer och kommer att bli nyttig för oss, säger Johan Hult.

Har spelat i Frölunda

Den USA-födde backen har tidigare erfarenhet av spel i SHL då han representerade Frölunda. Under sina två säsonger där noterades han för 42 poäng (8+34) på 102 matcher. Så här säger han inför sin nya sejour i Sverige.

– Jag ser fram emot att ansluta till HV71 som jag vet är en klubb med mycket historik. Jag hoppas kunna bidra med ett starkt defensivt spel mot motståndarnas toppspelare och samtidigt vara en offensiv kraft, säger Matt Donovan.

Kontraktet gäller säsongen ut och Donovan ansluter till laget senare denna vecka. HV71 ligger just nu sist i SHL-tabellen och den nye backen är en pusselbit för att förstärka laget inför fortsättningen av serien.

Fakta/ Matt Donovan

Född: 900 509, Edmond, USA

Position: Back

Skjuter: Vänster

Längd / vikt: 185 cm / 93 kg

Spelarmeriter: JVM-guld, CHL-guld

Tidigare klubbar: University of Denver, Bridgeport Sound Tigers, New York Islanders, Rochester Americans, Frölunda HC, Nashville Predators, Milwaukee Admirals

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.